İEÜ, geleceğin siyasetçilerini yetiştiriyor

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yiğit Elman, geleceğin siyasetçisi olabilmek için emin adımlarla eğitimini sürdürüyor.

2004-2005 akademik yılında İEÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı seçilen Elman, siyasete atılma planlarını anlatarak, "İlk seçimimi yüksek oyla kazandım. Siyasetin çok zor olduğunun farkındayım. Siyaseti, yüksek bir dağdaki uzun ve engellerle dolu bir yola benzetiyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım nitelikli eğitimin ve dünya görüşünün bu yolu hızlı adımlarla aşmama yardımcı olacağına inanıyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığım sosyal aktivitelerdeki görevlerle, başarmayı ve topluma hizmet etmenin verdiği hazzı tattım. Bu nedenle gelecekte de geniş kitlelere hizmet etmeyi kendime görev edindim. Mezuniyetimin ardından yurt dışında eğitimimi sürdürsem bile, ülkeme dönüp zorlukları sabırla aşacağım. Önce ülkemdeki insanlara sonra da tüm insanlığa hizmet etmek istiyorum. Çünkü vatan borcu ancak vatana hizmetle ödenir" dedi.

Kitleleri etkileyecek başarılara imza atmayı hedefleyen Yiğit Elman, 2003 yılında 18 saat süren, Avrupa Birliği'nin (AB) organize ettiği "Avrupa Komisyonu Fonları Yönetimi ve Proje Yönetimi" eğitimi de aldı. Yine 2003 yılında T.C. Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda "Katılım Öncesi Mali İzleme Prosedürü, Katılım Öncesi Ekonomik Program ve Yapısal Reformlar" konusunda staj yaptı. İEÜ öğrencisi Elman, 2003 yılında Ege Üniversitesi 2. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi'nde "Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası Etkisinde AB-ABD İlişkileri" konusunda sunum yaptı. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen "Türkiye-AB ilişkilerinde Ekonomik ve Parasal Sorunlar, Sermaye Hareketleri ve İstatistikler" konulu 4 No'lu Alt Komite toplantısını gözlemci olarak izleyen Yiğit Elman, bu yıl stajını Brüksel'de yine AB konusunda yapmayı hedefliyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber